Home » Политика » Мінгорісполком пропонує надавати пільги при відкритті закладів з національною кухнею

Мінгорісполком пропонує надавати інвесторам преференції при відкритті об’єктів громадського харчування з національною кухнею.





“З метою подальшого розширення мережі об’єктів громадського харчування, що спеціалізуються на білоруської національної кухні, заступник голови Мінміськвиконкому Андрій Доморацький доручив відповідним службам опрацювати питання про надання інвесторам, рестораторам преференцій у вигляді орендних пільг для відкриття об’єктів громадського харчування з національною кухнею “, – повідомили в управлінні торгівлі та послуг Мінміськвиконкому.



За даними управління, в Мінську працює близько 40 великих ресторанів і кафе, що спеціалізуються на білоруській кухні.



Відповідно до норм законодавства страви білоруської національної кухні пропонуються в 70% об’єктів громадського харчування (25% складають спеціалізовані об’єкти – з італійської, французької та ін. кухнями, а також бари, кав’ярні, кафетерії).



За січень-квітень 2015 в Мінську відкрито два об’єкта громадського харчування з білоруською національною кухнею: ресторан “Васильки” ТОВ “Новіта” по Вул. Східна, 129, на 140 місць і кафе “Тимохін закуток” ТОВ “Тівара “по вул. Руссіянова, 4, на 20 місць.



Всього в столиці працює 2.350 об’єктів громадського харчування на 147 тис. місць, з яких 1.700 загальнодоступних на 81 тис. місць.



Нагадаємо, в квітні з пропозицією розвивати мережу білоруської кухні виступив Олександр Лукашенко.



“Мені здається, вона б була нормальною. Щоб там були страви, які ми їмо, і в будь-якому місті. По-перше, і собівартість була б невисока, і людям доступно, і мережа була б нормальна “, – заявив тоді президент.

Comments are closed.