Home » Новини » 188 житлових будинків оснащені системою відеоспостереження. У планах міста – охопити всі

У Мінську розроблена концепція установки систем відеоспостереження на житлових будинках, повідомив 1 квітня на прес-конференції генеральний директор державного об’єднання “Мінське міське житлове господарство” Віталій Смирнов.



“Ми вивчили досвід Москви, в якій системами відеоспостереження оснащена кожна дворова територія “, – зазначив Смирнов. За його словами, товариствами власників, ЖСПК, з ініціативи мешканців оснащено відеокамерами вже 188 житлових будинків.



“Раніше у нас не було єдиних підходів до даного питання. Тепер робоча група розробила концепцію, щоб визначити мінімальні вимоги до установки систем. Потрібно, щоб обладнання було найсучаснішим, щоб не ставили аби що, – зазначив Смирнов. – Також стоїть завдання всі системи об’єднати в одну, щоб був вихід на єдиний пульт, єдиний сервер для запису і зберігання всієї інформації. Вже розроблено програмний продукт, який працює як відеоаналітіка. Це дозволяє автоматично управляти камерами і направляти їх в необхідний момент на стоянку автомобілів, або на контейнерний майданчик, або на дитячий майданчик, на вхід в під’їзд і так далі “.



За його словами, установка систем корисна і для населення, і для комунальних служб, і для санітарних служб, і для правоохоронних органів, для протидії випадкам вандалізму.



“Планується, що саму систему відеоспостереження на будинку ми будемо встановлювати за рахунок населення, а все інше – сервери, передача даних, обслуговування, зберігання даних – за рахунок бюджету. І ця частина витрат більше, ніж вартість камер і установки “, – зазначив Смирнов.



Як повідомив начальник управління міського господарства та енергетики Мінміськвиконкому Дмитро Янчи к, в Мінську вже працює єдина система відеоспостереження в громадських місцях. Вона була створена в 2014 році до чемпіонату світу з хокею.



“Всі основні вулиці, площі, об’єкти оснащені 900 камерами, створений єдиний центр, в ГУВС і в Мінміськвиконкомі є відеостіни, на яких в онлайн-режимі можна подивитися, що відбувається в тому чи іншому місці міста “, – повідомив Янчик.



За його словами, проводиться пілотний проект в житловому секторі. “На основі аналізу проекту будуть впроваджуватися системи і на інших будинках” , – сказав Янчик.



Причому впровадження систем відбуватиметься в добровільному порядку на основі рішення жителів. “Люди бачать корисність системи і впроваджують її на своїх будинках “, – зазначив начальник управління.



Внесок кожної сім’ї становить 100-200 тис. рублів.

Comments are closed.