Home » Новини » Росія надасть знижки на газ для України ще на три місяці

Президент РФ Володимир Путін підтримав пропозицію про продовження на другий квартал пільгової ціни поставок газу в Україну.


Фото: Reuters



На зустрічі з президентом прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв зазначив, що уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони і “Газпрому” при тому, що всі умови Києвом будуть дотримуватися неухильно, “включаючи і повернення тих боргів, які на цей момент накопичені”.

  “Давайте так і зробимо” , – погодився Путін.

  Президент Росії заявив, що з питання про ціну на газ для України через три місяці можуть бути прийняті додаткові рішення. Він зазначив, що ціна на газ так чи інакше пов’язана з цінами на нафту, а ситуація на світових ринках по нафті вельми волатільна.

&Nbsp; “Виходячи з цього, нам потрібно буде через три місяці подивитися, що відбувається в цій області, і після цього прийняти додаткові рішення “, – сказав Путін.

 

Знижка може скласти $ 100 за 1 000 кубометрів

Як раніше повідомив глава “Газпрому” Олексій Міллер, компанія звернулася до уряду РФ з проханням про надання знижки на газ для України на 3 місяці. Можливість подання знижки для України передбачена чинним контрактом між “Газпромом” і “Нафтогазом”. Така знижка була надана в жовтня 2014 року строком на 5 місяців, її термін закінчується 31 березня.

&Nbsp; Як раніше повідомлялося, після тристоронньої зустрічі по газу в Брюсселі міністр енергетики Олександр Новак заявив, що < em> “ціна на газ для України з 1 квітня складе $ 348 за 1 тис. кубометрів” , додавши, що уряд РФ до 1 квітня розгляне питання про надання знижки у разі запиту з українського боку.

  < / div> При поточній ціні знижка може скласти на другий квартал $ 100 за 1 тис. кубометрів. Таким чином, ціна на газ для України в квітні складе близько 250 доларів за 1 тис. Кубометрів.

Comments are closed.