Home » Новини » Глава МЗС Польщі сподівається, що вибори допоможуть запустити малий прикордонний рух. Купить бойлер.

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив 14   вересня в   Білостоці, що « малий прикордонний рух є природним способом посилення контактів, в   тому числі економічних, з   Білоруссю ». Про   це повідомляє « Радіо Польща ».

Ищите где приобрести бойлер по лучшей цене? бойлеры Одесса высшего качества по выгодной цене, подробнее на сайте technostudio.com.ua.

Схетина нагадав, що Польща вже 5 років тому завершила всі підготовчі процедури, необхідні для того, щоб договір про   малий прикордонний рух з   Білоруссю почав діяти, але   подібні процедури повинні бути вчинені також білоруською стороною.

« Можливо, я   хотів   б, щоб президентські вибори в   Білорусі стали деякого роду завершенням цього важкого часу »,   — зазначив глава польської дипломатії на   зустрічі з   підприємцями, присвяченій в т. ч. значенню польської східної політики для бізнесу.

« Ми   відкриті. Ми   знаємо, наскільки важливо для польського бізнесу присутність на   білоруському ринку. Якщо   б вийшло ввести малий прикордонний рух з   Білоруссю, то   це був   б ще більший успіх, ніж в   випадку договору про   прикордонний рух з   Калінінградською областю »,   — підкреслив Гжегож Схетина.

Нагадаємо, в   останні роки обговорюється ситуація навколо угоди про   малий прикордонний рух (МПР), яке має суттєво полегшити порядок перетину кордону громадянами обох країн   — Білорусі та   Польщі, що проживають в   30-кілометровій прикордонній зоні.

Документ був підписаний ще в   лютому 2010 року. У   тому   ж році Польща завершила всі необхідні процедури, передала партнерам відповідну ноту і   з   того часу чекає відповіді.

Мінськ   ж рухатися в   цьому напрямку не   квапиться, причому особливо і &nbsp, не   приховуючи, що основні заперечення носять політичний характер. Так, в   березні 2013 року представники МЗС Білорусі заявляли, що в   силу жорсткої антибілоруській позиції, яку займає польський уряд, « вступ до   дію угоди … в   найближчим часом не   передбачається » .

Ще однією перешкодою, по   думку білоруської сторони є те, що малий прикордонний рух може торкнутися 1600000 чоловік, так як в   його зону потрапляють такі великі міста, як Брест і   Гродно. А   оскільки через кордон і   так проходить величезний товаро-пасажирський потік, то   спочатку необхідно створити нові пункти переходу, нові смуги для транспорту, побудувати нові мости, інакше може виникнути колапс.

Цього літа генеральний консул Білорусі в   Білостоці Олександр Беребеня зазначив, що білоруси, з   якими він   спілкувався, виказують мало зацікавленості в   даному питанні.

« Зараз громадяни Білорусі з   прикордонних територій кажуть: « Ви   знаєте, шановний консул, а   нам і &nbsp, не   дуже треба це малий прикордонний рух. Тому, що якщо ми   отримуємо візу Шенген, доїдемо аж   до   Ла-Маншу »,   — повідомив дипломат.

Що робити тим, хто Ла-Маншу воліє прикордонний Тересполь, генконсул повідомив: « Ви   знаєте, скоро польські консульства введуть візові центри, черг практично не   буде, і   тоді будь-який громадянин в   зручний для себе час зможе скористатися консульської послугою і   отримати для себе візу ».

Comments are closed.